sursa foto: https://pixabay.com/photos/tool-tools-equipment-work-handmade-1957451/

Proiectele Do It Yourself sunt excelente pentru tine dacă ai o pasiune în a meșteșugi, te preocupă reciclarea și cauți o formă de relaxare pe care nu mulți au ocazia să o experimenteze. Cu siguranță ai prin casă obiecte pe care nu le-ai mai folosit de mult timp și pe care te pregăteai să le arunci, dar de ce să nu alegi să le dai o nouă viață, schimbându-le destinația și găsindu-le un nou scop, în loc să cumperi la nesfârșit lucruri noi? Ai pus ochii pe un nou design pentru dormitorul sau sufrageria ta? De ce să cheltuiești bani, plătind o echipă întreagă de oameni, când te poți folosi de propria energie pe care o poți investi într-un proiect de care să fii mândru?

Vei avea nevoie de câteva unelte necesare, multă imaginație și câteva ore pe care să le acorzi noii tale activități. Rezultatele vor fi pe măsura efortului depus, iar satisfacția că ai creat ceva cu propriile tale mâini va fi infinită. Iată ce nu ar trebui să îți lipsească atunci când te apuci de treabă!

Aparate de lustruit și polișat 

Dacă te gândești să refolosești o piesă de mobilier mai veche, primită moștenire sau abandonată de mult timp în podul casei, sau vrei să construiești una de la zero, cu siguranță din micul tău atelier de creație nu ar trebui să lipsească aparatele de lustruit și polișat, care te vor ajuta să netezești perfect suprafețele din lemn. Vei putea îndepărta vechea vopsea sau lacul care a protejat mobilierul, vei reda culoarea naturală a lemnului și vei lustrui perfect suprafața acestuia, care va fi gata să primească un strat proaspăt de culoare. 

Aparate de șlefuit 

Pereții casei tale au nevoie de un refresh total și te-ai lăsat inspirat de un design anume? Aparatele de șlefuit sunt, în acest caz, mâna ta dreaptă în proiectul Do It Yourself de renovare a apartamentului, pentru că acestea te vor ajuta să cureți complet varul, vopseaua, tapetul sau orice altceva proteja pereții până acum. Vei putea îndepărta cât mai mult din materialele folosite anterior, lăsând pereții abrazivi și gata să fie redecorați. 

Tot aparatele de șlefuit pot fi folosite și pentru proiectele în care vrei să netezești o suprafață din lemn sau din piatră. Le poți utiliza la interior sau chiar în curte, dar ține cont de faptul că vei avea nevoie de o sursă de curent pentru a le putea folosi. 

Aparate de sudură 

Dacă vrei să te implici în proiecte mai complexe și vrei să îți creezi, de exemplu, propriul dulap din metal, un aparat de sudură va fi de mare ajutor. Îl mai poți folosi pentru construirea unor suporturi din metal, a rafturilor atât de necesare într-un atelier sau o magazie care joacă rol de depozit, ba chiar și pentru crearea unor obiecte decorative ingenioase. Desigur, nu va fi necesar să investești într-un aparat de sudură asemenea celor pe care le folosesc meșterii, ci poți opta pentru o variantă pentru începători, mult mai mică și mai ușor de manevrat. Nu uita că pentru a folosi în siguranță un astfel de aparat vei avea neapărată nevoie de echipament de protecție, care presupune cel puțin o mască de sudură, încălțăminte specială și un șorț care să te ferească de eventualele particule extrem de fierbinți care ar putea ajunge în contact cu pielea ta. 

Nu în ultimul rând, asigur-te că ai la îndemână și materialele de care ai nevoie, înainte să te apuci de treabă, cum ar putea fi bucățile din lemn, din metal, vopsele sau var. Dacă ești lipsit de inspirație, caut-o pe site-urile de specialitate în materie de proiecte DIY sau pe rețetele de socializare, unde ideile curg neîncetat. Succes!